Eurest gaat samenwerking aan met het Schoutenhuis

23 december 2021

Eurest en Stichting Vrienden van het Schoutenhuis ondertekenen de overeenkomst voor de exploitatie van het volledig gerenoveerde Café 1640 in Alphen aan de Rijn. Goed eten en goed doen in optima forma. 

In het oudste pand van Alphen aan de Rijn is Café 1640 te vinden. Deze horecagelegenheid, met oog voor duurzaamheid, biedt een warme en unieke plek waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch, borrel en high tea. Daarnaast is het pand een bijzondere trouwlocatie.

De heerlijke gerechten worden mogelijk gemaakt door het enthousiaste team op locatie. De bediening bestaat uit mensen met een lichte beperking en wordt begeleid door professionals uit de zorg (Ipse de Bruggen) en horeca (Eurest). De gerechten worden met veel plezier en passie geserveerd, vaak aangevuld met gezellige en verrassende gesprekken. Gedreven vrijwilligers ondersteunen daar waar nodig. Een kop koffie werd nog nooit met zo’n grote glimlach geserveerd!

“In dit mooie initiatief vinden mensen met een lichte beperking een uitdagende werkplek, met ondersteuning van een vast team professionele begeleiders. Het schitterend verbouwde Café 1640 draagt bij aan de lokale gemeenschap in Alphen aan de Rijn en ik ben blij dat  Eurest vanaf nu haar kennis gaat inzetten zodat nog meer mensen zich hier thuis voelen.
Café 1640 vormt een brug tussen de zorg en de horeca. Twee sectoren waar alles draait om mensen,” aldus Kef van Helbergen, Managing Director Compass BeNeLux.

Over het Schoutenhuis

De stichting Vrienden van het Schoutenhuis zet dit prachtige, historische pand in voor een breed maatschappelijk belang. In Café 1640 faciliteert de stichting 10 werkplekken voor mensen met een lichte beperking. Samen met haar vrijwilligers verwelkomt het team iedereen op deze unieke locatie in Alphen aan den Rijn. De stichting waakt over de realisatie van deze doelstelling en legt de verbinding met andere lokale partners en initiatieven.

Deel dit artikel