Pop-Up | De Reizende Keuken

Compass Group is vertegenwoordigd in 45 landen over de hele wereld. Dit biedt ons 45 prachtige culturen, eetgewoonten en gebruiken. Deze culturen zijn onze inspiratie voor Pop-up.
 

Onze ‘reizende keuken’ neemt je vier keer per jaar mee op reis. Een reis waarin verschillende culturen en eetgewoonte de verbindende factor zijn. Twee weken lang staat het restaurant in het teken van een wereldse cultuur. Wat je ziet en proeft is geïnspireerd op de smaken, geuren, kleuren, gebruiken en culturen en al het moois wat dat land te bieden heeft. 

SOUK - Libanon

Onze eerste bestemming is Libanon, een klein en dichtbevolkt land aan de Middellandse Zee. Libanon telt ruim 6 miljoen inwoners en omvat een kwart van de oppervlakte van Nederland. De Libanese keuken staat bekend als de meest verfijnde Arabische keuken.

Invloeden van de Perzische, Koerdische en Armeense keukens komen erin samen, wat voor een smakelijk en eclectisch geheel zorgt. Waan jezelf in Libanon met heerlijke recepten van ons culinair team en geniet van een zelfgemaakte pita falafel of een uitgebreide Mezze plateau!

Je vind de recepten terug in het magazine, samen met mooie kookboeken en leuke to do’s om de Libanese cultuur nog beter te leren kennen!

Klik hier voor het magazine!

Selamat - Indonesië

Indonesië, officieel de Republiek Indonesië, ligt grotendeels in Azië en deels in Oceanië. Het land bestaat uit een archipel van 16.056 eilanden en is daarmee ‘s werelds grootste eilandstaat. Met 267 miljoen inwoners is het qua inwoneraantal het op drie na grootste land ter wereld. Het is tevens het land met de grootste moslimbevolking, hoewel de islam geen staatsreligie is.

Indonesië kent een verscheidenheid aan culturen verspreid over zo’n 16000 eilanden, waarvan er enkele duizenden bewoond zijn. Veel eilanden kennen hun eigen recepten, die met specifieke kruiden worden bereid. Zo zijn de gerechten op Sumatra in het algemeen veel pittiger dan op Java. De gerechten van Oost-Java zijn doorgaans wat zoeter van smaak en op Bali zijn de smaken over het algemeen goed aangepast aan de westerse smaak, maar kun je gerust vragen om iets meer pit.

Nadat Indonesië onafhankelijk werd, kwamen veel Nederlands-Indische mensen naar Nederland. Dit had als gevolg dat in het hele land Chinees-Indische restaurants werden geopend. De Indonesische keuken had daardoor een grote invloed op het eetpatroon van de Nederlanders. De meest geliefde recepten staan in dit magazine zoals Soto Ayam, Gado Gado en Daging Rendang

Stijn Rutten Manager Sales