Eurest Food
 

Masters
of
Wellbeing

Wie zijn wij?

PRESS

RELEASES

Eurest speelt grote rol in ‘groener’ eetpatroon van gast

 

Amsterdam, 03 januari 2019 – Eurest heeft duurzamere gerechten ontwikkeld. De nieuwe recepten zijn gezonder, verlagen zowel voedselverspilling als vleesconsumptie en hebben een kleinere impact op het milieu. Dat is aangetoond in vier wetenschappelijke onderzoeken, bij negen horecagelegenheden, door Wageningen Economic Research, het Louis Bolk Instituut en adviesbureau Greendish.


Restaurantbezoekers eten tot 113 % meer groenten en tot 13 % minder vlees of vis als dit door de horecaondernemer slim, aantrekkelijk en kwalitatief goed wordt aangeboden. De waardering van de gast blijft hierbij gelijk of stijgt.


“ Wij hebben 36 recepturen van diverse belegde broodjes gezonder en duurzamer gemaakt, met behoud van de gasttevredenheid “ – Peter Oskam, Operationeel Directeur Eurest.


Implementatie van onderzoek: minder milieu impact
De nieuwe doorgevoerde recepten hebben een grote potentiele stijging van de groenteconsumptie en daling van de vleesconsumptie van de gast. Deze stijging komt op jaarbasis neer op 54.000 kg meer groente en 16.000 kg minder vlees of vis. Dit staat gelijk aan een besparing van in totaal 71.000.000 liter water en 66.000 kg CO2 productie. Dat zijn 7 rondjes om de wereld met de auto en 3.555 douchebeurten.

 

Team Benelux winnaar van de Compass Culinary Cup 2018!


Amsterdam, 28 november 2018 – Op vrijdag 23 november vond de eerste editie plaats van de Compass Culinary Cup Continental Europe. Acht teams gingen met elkaar de strijd aan in het beroemde ‘Ecole Jean Drouant’ in Parijs. Ze werden beoordeeld door een strenge vakjury bestaande uit: geprezen Libanese chef Joe Barza, HR Director Continental Europe, Karen Hoyndorf en Finance Director Continental Europe Paul Baker.


Culinary Cup
Jasper Gronert (Executive Chef, Famous Flavours, NL) en Guillaume Lesieur (Chef des Salon, European Court of Justice, Luxembourg) vormden samen team Benelux. Doormiddel van een mystery basket challenge moesten zij in de kwartfinales strijden tegen het Nordics team. In de halve finale tegen team Iberia, waarbij Jasper en Guillaume overtuigend als winnaar uit de bus kwamen. Na twee spannende rondes wist team Benelux in een bloedstollende finale tegen team DACH (Duitsland) ook te winnen en sleepte hiermee de gewilde Culinary Cup binnen!

 

Eurest gebruikt NoFoodWasted app in de strijd tegen voedselverspilling


Amsterdam, 8 oktober 2018 – Cateraar Eurest start op de Avans hogeschool Den Bosch een samenwerking met de app NoFoodWasted, in de strijd tegen voedselverspilling. Studenten en medewerkers van de Avans Hogeschool zien in de app gerechten die in het campus restaurant aan het einde van de dag overblijven en daardoor met korting te koop zijn.


No Food Wasted
Het aanbod in het campus restaurant varieert iedere dag. Ondanks strategische menuplanning om verspilling te voorkomen, komt het nog geregeld voor dat er maaltijden of verse producten aan het eind van de dag overblijven. Via de gratis te downloaden NoFoodWasted app kun je deze tegen een gereduceerde prijs bestellen, waarna je de aankoop direct ophaalt bij de cateraar. Op deze manier kunnen campus bezoekers voor een goede prijs mooie producten kopen en tegelijkertijd voedselverspilling tegengaan.

Met Eurest bij Avans Hogeschool meer impact
Alleen al in Nederlandse restaurants verdwijnen jaarlijks ruim 75 miljoen maaltijden in de afvalbak. Aan de Onderwijsboulevard in ‘s-Hertogenbosch biedt NoFoodWasted in samenwerking met Eurest op de locatie Avans hogeschool een praktische oplossing om deze verspilling tegen te gaan.


Matthieu van Waardenburg, Vestigingsmanager Avans hogeschool; “Wij willen graag actief voedselverspilling bestrijden en kunnen met behulp van NoFoodWasted ruim 10.000 studenten en medewerkers van Avans Hogeschool een concrete oplossing bieden, die voor alle betrokkenen en onze omgeving een positief effect heeft.”


August de Vocht, CEO NoFoodWasted; “Door de samenwerking met Eurest bereiken we een grote doelgroep die ook actief aan de slag wil tegen voedselverspilling. Door de grote uitbreiding van het gebruikersbestand maken we concreet meer impact. Wij zijn dan ook enorm blij en trots op de samenwerking met Eurest en Avans Hogeschool!”